Apple TV

SKU
apple-tv-4-gen-2015-mk
Special Price MKD 10 590
Regular Price MKD 11 008

Каде е на залиха?

Најди продажни месте каде е достапен производот

Иднината на телевизијата е тука. Apple TV Ви овозможува да изберете токму она што сакате да гледате на вашиот ТВ екран. Изграден на една моќна платформа наречен tvOS, Apple TV ви овозможува да комуницирате со вашиот телевизор на сосема нови начини. Побарајте Siri да најде филм или ТВ шоу или можеби некоја игра. Конектирајте го било кој apple уред преку wi-fi и уживајте во безжичниот пренос на снимка од Вашиот уред. Извлечете многу повеќе од вашиот телевизор.
Display
N/A
Audio
N/A
Size
N/A
Power
N/A
Dimensions
N/A
Ports and Interfaces
Apple TV
HDMI 1.4
802.11ac Wi‑Fi со MIMO
10/100BASE-T Ethernet
Bluetooth 4.0 бежична технологија
IR приемник
USB‑C сервис приемник
Вградено напојување

Apple Remote
Bluetooth 4.0 бежична технологија
IR предавател
Аксцелерометар и жироскоп
Lightning приклучок за полнење
Вградена батерија со повеќе месечно работење со само едно полнење (со обична дневна работа)
Chip
A8 чип со 64bit конфигурација.
System requirements
Производите купени преку iTunes, rental i Home Sharing побаруваат iTunes Store сметка (Apple ID)
Бара 802.11 Wi-Fi мрежа, ethernet мреќа или широкопојасни пристап на интернет
За бежичен video stream потребна е 802.11a, b, g, n, или ac Wi-Fi мрежа
За употреба неопходно е да се прифатат условите за лиценца на софтверот кое може да се погледне наwww.apple.com/legal/sla
За да го поврзете со телевизор потребен Ви е HDMI кабел (се продава одделно)
Video Format
H.264 видео до 1080p, 60 FPS, High или Main Profile ниво 4.2 или пониско H.264 Baseline Profile ниво 3.0 или уште понизок со AAC-LC звук до 160 Kbps на каналот, 48kHz, стерео звук во .m4v, .mp4, i .mov форматите
MPEG-4 видео до 2.5 Mbps, 640 x 480 pik, 30 слика на секунда, Simple Profile со AAC-LC звук до 160 Kbps, 48kHz, стерео звук v .m4v, .mp4, и .mov формати
Supported Audio Formats
HE-AAC (V1), AAC (16 do 320 Kbps), заштитен AAC (од iTunes Stora), MP3 (16 до 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (формати 2, 3, in 4), Apple Lossless, AIFF in WAV; Dolby Digital 5.1 in Dolby Digital Plus 7.1
Photo Formats
JPEG, GIF, TIFF
TV Compatibility
• Apple TV е компактибилен со TV екрани со висока дефиниција и HDMI (за репродукција од заштитена содржина потребен е HDCP)
• Apple TV Remote управувачот е компактибилен со новиот Apple TV (4. gen)
• Remote Loop е компатибилен со новиот Siri управувач и Apple TV управувачот
Wireless connection
N/A
Warranty
1 година
What's in the box?
• Apple TV
• Apple TV Remote
• Кабел за напојување
• Lightning на USB кабел
• Документација
Коментар
N/A
Color
black
Storage
32 GB
Color
black
Storage
64 GB